17 Şubat 2017 Cuma

Muzlu Yulaf Ezmesi Tarifi

Merhabalar

Bir süredir yazı yayınlayamıyordum. Geri dönüşüm muhteşem oldu :) Bir kaç gündür Instagram hesabım üzerinden paylaştığım yulaf ezmesi tarifini o kadar çok beğendiniz, ilgi gösterdiniz ki.. Hepinize teşekkür ederim<3 O kadar fazla mesaj aldım ki özellikle şuana kadar yulaf ezmesini sevmeyen, tatsız bulan ama verdiğim tarifi deneyip, artık yulaf ezmesini seven, keyfine varan çok fazla kişi var. Bu beni çok mutlu etti. Çünkü hayatımıza faydalı gıdaların girmesi gerekiyor. Açıkçası yulaf ezmesini ilk yediğimde bana da hiç cazip gelmemişti. Gerçekten tatsız tuzsuz birşey. Ama inanın birkaç sihirli dokunuşla onu bile mükemmel tat alacağınız bir lezzete dönüştürmek sizin elinizde. Ben çocukluğumdan beri mutfağı hep sevenlerden olmuşumdur. İçimden gelen her an saatin hiç önemi olmadan sürekli mutafağa girip birşeyler denerim. Özellikle son yıllarda yulaf ezmesi bizim evde çok fazla tüketildiği için çok fazla farklı tarifler denedim. Bunlardan birini bu yazımda sizlerle paylaşacağım. İnanın bu tarifi denediğiniz zaman sizinde yulaf ezmesini artık çok seveceğinize eminim. 

Ben burada uzun uzun anlatmak istemiyorum sizlere sıkmamak adına ama bu yazımı sonuna kadar okuyup tarifide uygularsanız lütfen yulaf ezmesinin faydalarını biraz araştırın derim. Gerçekten vücudumuz için çok yararlı. Bu kadar yararlı bir besini birçok farklı şekillerde deneyip, kahvaltılarımızı şenlendirmek ve hayatımızın bir parçası haline getirmek varken, tadı yok diyip lütfen bir kenara itmeyin derim. Benim için bu tarifin pudingden bir farkı yok hem çok daha lezzetli ve sağlıklı:)


Malzemeler
1 çay bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı soğuk süt ( arzu edenler su ile de yapabilirler)
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı bal
1 orta boy muz

Üzeri için
Chai tohumu, fındık, ceviz, hindistan cevizi, kurumeyveler ( üzerini nasıl süsleyeceğiniz tamamen size kalmış) Ben chai tohumu ve kaju kullandım.


Kısık ateşte 1 çay bardağı yulafı bir iki dakika kavuruyoruz. Bu aşama bir püf noktası çünkü yulaf kavruldukça lezzetleniyor. Ardından süt, kakao ve tarçını ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Yulaflar yumuşamaya başlayıp süt kendini çekmeye başladığı an ocağın altını kapatıyoruz. Bir iki dakika dinlenmesini bekleyip, muzun yarısını eziyoruz. Ezilen muzla pişmiş yulafı tekrar karıştırıp, balımızı da ekleyip yiyeceğimiz kabın içine döküyoruz. Yulafın yarısını kabın içine döküp geride kalan muzlarıda dilimleyip kabın içerisine yerleştiriyoruz. Ardından tekrar kalan yulaf ezmesinin tamamını döküp üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Yanına da bir kahveyle inanılmaz uyum sağlıyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)

Benim bu tarif için kullandığım yulafın markası Eti Lifalif. Birçok markette bulabilirsiniz. Fiyatı 4-5 tl civarında. Hem fındıklı ve kuru meyveli çeşiti mevcut hemde normal olanı. Ben bu sefer fındıklı ve kuru meyveli olanı tercih ettiğim için, yulafı pişirirken içine ektsra meyveler kullanmadım. Ama sade olan yulaf ezmesini kullandığım zamanlar, daha çok tat vermesi açısından yumuşatılmış hurma ya da kuru kayısı parçaları atıyorum içine. Çok daha lezzetli oluyor. Ayrıca geçen gün bir diyetisyen, bu yulaf ezmesinin fındıklı ve kuru meyveli olanının içeriğinin çok kaliteli olmadığını ve sadece normal yulaf ezmesini kullanmamın daha iyi olacağını söyledi. O yüzden sizlerede tavsiyem Yulaf Ezmesinin içinde herhangibir şey barındıranını değil sade olanını tercih edin<3 Deneyenlerden fotoğraflar bekliyorum. Bana her zaman her konuda buradan ya da Instagram hesabım üzerinden sorularınızı, görüşlerini söylemekten çekinmeyin. 

Sizleri seviyorum<3 görüşmek üzere..

2 yorum:

  1. Bende yulaf ezmesini soranlardan biriydim.denicem en kisa surede ama ben baska bi sebeple yazmak istedim.yazinin sonundaki 'her turlu sorularinzi goruslerinizi yazin' demissiniz ya ayyy sorulara yetisemiyorum diyenlere inat tebrik ederim sizi bu davranisinizdan dolayi��❤

    YanıtlaSil